У Великий піст відмовляються від тваринної їжі, молочних продуктів, яєць. Спершу здається, що з рослинних продуктів неможливо скласти повноцінний раціон. Але навіть пісне меню на кожен день може бути смачним і мало чим відрізнятися від звичної їжі

Що вибрати в пісному меню

Великий піст – відмінний час згадати про те, що ранок корисніше за все починати з повільних вуглеводів. Наприклад, зробити смачну вівсянку на воді з сухофруктами і медом.

Можна готувати прості каші: гречку або кус-кус. Просто заливаємо їх окропом, обмотуємо рушником і залишаємо так на ніч. Окріп вбереться, і каша «звариться» зсередини. До ранку сніданок буде готовий. До каші можна додати свіжі овочі або трохи соєвого соусу.